Tehnologia Duo Sensor

Tehnologia Duo Sensor combina doua tehnologii de masurare avansate: metoda oscilometrica si metoda auscultatorica (Korotkoff). In mod implicit, tensiunea arteriala este masurata prin metoda auscultatorica, tehnologia oscilometrica fiind activata doar in cazuri exceptionale, atunci cand pulsul este foarte slab.

Metoda Korotkoff asigura masuratori cu un inalt grad de precizie, interferente scazute si rezultate corecte chiar si in cazul pacientilor cu afectiuni de ritm cardiac (aritmii cardiace).

La pacientii cu sunete cardiace foarte slabe (care nu pot fi detectate cu ajutorul metodei auscultatorice), masuratorile se fac utilizand tehnologia de masurare oscilometrica. In acest caz, nu sunt detectate sunetele inimii, ci undele pulsului transmise la nivelul arterelor.

Tehnologia Duo Sensor este astfel foarte utila pacientilor care isi doresc rezultate de maxima precizie. Acest aspect este foarte important in cazul unui tratament medical, deoarece monitorizarea exacta a valorilor tensiunii il va ajuta pe medic sa stabileasca doza corecta a medicatiei.

De asemenea, tehnologia Duo Sensor permite persoanelor cu diverse forme de aritmii cardiace sa masoare valori ridicate ale tensiunii arteriale cu ajutorul unui tensiometru automat.

Spre deosebire de alte dispozitive auscultatorii, microfonul tensiometrului Tensoval Duo Control este integrat in dispozitiv (nu in manseta). Astfel, se reduce riscul functionarii defectuoase din cauza erorilor de operare.

In concluzie, Tehnologia Duo Sensor asigura rezultate exacte si o operare facila.