Semnele de avertizare ale hipertensiunii arteriale

Exista o serie de semne de avertizare care indica prezenta hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, primele semne sunt deseori nespecifice si inselatoare. Cu alte cuvinte, acestea sunt greu de identificat de catre persoanele afectate. Dificultatea de a adormi si dormi neintrerupt pe tot parcursul noptii, somnul agitat, iritabilitatea usoara si agitatia interioara pot fi consecinte ale tensiunii arteriale ridicate. Problemele legate de ureche (tinitus, zgomot in urechi) sunt de asemenea posibile semne de avertizare.

Durerile de cap sau ametelile survenite in conditii de stres pot, la randul lor, indica hipertensiune.

La femeile in jurul varstei de 50 de ani, simptomele hipertensiunii pot fi similare cu cele ale menopauzei (bufeuri, ameteli, fluctuatii de dispozitie). La barbatii de varsta medie, hipertensiunea netratata se poate manifesta similar problemelor asociate cu virilitatea (disfunctie erectila).

Dificultatile de respiratie, durerea in piept si/ sau presiunea pectorala in timpul expirarii sunt posibile semne ale unei afectiuni cardiace aparute pe fondul hipertensiunii constante. Aritmia poate fi de asemenea cauzata de hipertensiune.

In cazul unor semne de avertizare persistente, trebuie sa va adresati unui medic specialist pentru o evaluare a simptomelor.

Ce este hipertensiunea arteriala?